Cara ni sustain, Anda boleh jana pendapatan yang stabil dengan cara main game dapat duit ni. Tentu sahaja Anda dapat jana RM190 sehari sehingga tiada limit.

Tapi Anda perlukan masa sedikit untuk nampak hasil, beri tempoh masa 6 bulan hingga 1 tahun. Sebab inilah salah satu cara terbaik untuk Anda main game dapat duit masuk akaun di Malaysia.

 

Yang Anda perlukan iaitu mendaftar Facebook dan Youtube. Anda perlukan 2 platform ini untuk dapatkan duit secara percuma dan konsisten hanya dari main game.

Sila gunakan handphone/telefon bimbit Anda untuk buat live stream, rakam Anda main game dan upload video Anda main game di Youtube atau Facebook.

Sila baca panduan cara dapat duit dari Youtube dan syarat dapat duit dari Youtube, sekiranya Anda mahu dapatkan duit cash sehari dan sebulan.

Kalau Anda mahu dapat duit dari Facebook, Anda boleh gunakan channel Facebook Gaming.

 

Untuk hasilkan uang lebih cepat lagi bisa kesini : daftar pkv games

 

Cara Daftar Facebook Gaming

Sebelum pergi ke tahap pengewangan dan mendapatkan duit dari Facebook Gaming, Anda mesti menyelesaikan langkah pertama ini terlebih dahulu.

Bagi Anda yang tidak mengetahui langkah-langkah untuk menjadi creator di Facebook Gaming, ikuti langkah-langkah di bawah.

1. Mempunyai Fanpage

Sebelum memulakan penstriman, Anda perlu mempunyai halaman fanpage. Sekiranya Anda sudah mempunyai halaman fanpage, pastikan kategori halaman peminat adalah Pencipta Permainan Video/ Video Creator Gaming.

Jika Anda sudah mempunyai halaman fanpage tetapi kategorinya bukan Pembuat Permainan Video, sila kemas kini dengan ubah di bahagian Edit Maklumat Halaman.

2. Aplikasi Streamer

Facebook belum mempunyai perisian penstrimannya sendiri, jadi mereka bekerjasama dengan pihak lain untuk memudahkan pencipta melakukan live streaming.

Bagi pencipta yang menyiarkan secara langsung melalui komputer, Facebook menghendaki Anda memasang aplikasi yang boleh Anda pilih, iaitu Streamlabs, OBS, dan XSplit.

Untuk pengguna Android, Anda dapat memanfaatkan aplikasi Facebook Gaming untuk memulakan streaming game Anda secara langsung.

3. Live Streaming

Setiap aplikasi streaming, sama ada Streamlab, OBS, atau XSplit mempunyai penampilan yang berbeza. Oleh itu, Anda dinasihatkan untuk mengatur streaming agar berjaya, kaedahnya sedikit berbeza antara satu sama lain.

Walaupun begitu, sekurang-kurangnya terdapat persamaan umum dalam cara mengatur ketiga-tiga aplikasi ini sehingga Anda dapat melakukan streaming. Yang pertama adalah masuk ke Facebook melalui aplikasi streaming, kemudian sediakan game apa yang akan dimainkan, tentukan video, suara, dan alat sokongan lain seperti kamera web, dan akhirnya Anda dapat menyiarkan permainan secara langsung.

Lebih baik melakukan percubaan terlebih dahulu dengan beberapa game sebelum Anda mempromosikan channel gaming.

Dapat Duit Dari Facebook

Populariti Anda akan menentukan jumlah Anda yang akan Anda perolehi. Sekurang-kurangnya itulah yang dijanjikan oleh Facebook.

1. Program Tahap Naik

Facebook Gaming mengiktiraf Program Level Up. Program ini bertujuan untuk pencipta yang telah memenuhi syarat. Program ini juga hanya berlaku di beberapa negara, dan untungnya Malaysia adalah salah satu daripadanya.

Program Level Up ini membolehkan pencipta mendapatkan banyak ciri tambahan. Beberapa ciri tambahan ini termasuk dapat menampilkan video 1080p dengan frame rate 60fps, mendapat derma dalam bentuk bintang dari peminat, akses ke ciri beta, dan dapat menghadiri acara komuniti yang diadakan oleh Facebook Gaming.

2. Program Pengewangan

Di Facebook Gaming terdapat dua cara rasmi untuk mendapatkan duit. Yang pertama adalah derma bintang dari followers, dan yang kedua adalah program pengewangan yang ditawarkan oleh Facebook.

Kaedah pertama lebih ringan, iaitu, Anda hanya mengikuti syarat Level Up Program seperti di atas. Tetapi pendapatan duit ditentukan oleh berapa banyak bintang yang Anda dapatkan. Setiap pencipta akan mendapat $0.01 dari setiap bintang.

Itulah panduan cara main game dapat duit cash Malaysia, sila cuba ikuti panduan diatas untuk dapatkan duit setiap hari.

Categories: Bisnis